Najnovší prieskum spoločnosti Kickresume ukazuje rozdiel medzi tým, čo zamestnanci na diaľku chcú, a tým, čo dostávajú. Štvordňový pracovný týždeň a výdavky na prácu na diaľku sú na čele zoznamu nesplnených potrieb.

SpoločnosťKickresume, popredné kariérne centrum a tvorca životopisov s umelou inteligenciou, práve vydala hĺbkovú správu s názvom "Beyond Remote Work ", ktorá poskytuje cenné poznatky o súčasných trendoch práce na diaľku. Okrem iného sa bližšie pozreli aj na rozpory medzi výhodami, ktoré si pracovníci na diaľku želajú, a tým, čo skutočne dostávajú.

Prehľad platov: Vzdialený pracovník vs. pracovník na pracovisku.

Nie je prekvapením, že odmeňovanie vrátane platov a benefitov je kľúčom k prilákaniu a udržaniu najlepších talentov na diaľku. Pozoruhodných 61 % pracovníkov na diaľku zarába rovnaký plat ako pred prechodom na prácu na diaľku a ďalších 29 % uvádza vyššie príjmy. Len 10 % pracovníkov uviedlo, že ich plat sa od začiatku práce na diaľku znížil.

Hoci ide o pozitívny trend, prieskum spoločnosti odhalil značný rozdiel, pokiaľ ide o ďalšie výhody.

Pohľad na to, čo pracovníci na diaľku skutočne chcú

O niečo viac ako polovica zamestnancov na diaľku (54 %) uviedla, že pracujú v pružnom pracovnom čase, 27 % dostáva zdravotné programy, 24 % má kompenzované náklady na internetové pripojenie a 22 % má poistné plány. Vzdialení pracovníci však uviedli odlišné priority, čo signalizuje nesúlad medzi tým, čo spoločnosti ponúkajú, a tým, čo si ich zamestnanci najviac cenia.

Zaujímavé je, že medzi piatimi najčastejšími benefitmi, ktoré zamestnávatelia v súčasnosti ponúkajú, sú len dva z piatich najčastejších benefitov, ktoré si vzdialení pracovníci želajú.

Štúdia spoločnosti Kickresume naznačuje, že na to, aby spoločnosti skutočne prilákali špičkové talenty, by mali zvážiť ponuku kompenzácií za:

• náklady na internetové pripojenie (44 %),
  • elektrinu (33 %),
  • technologické štipendiá (33 %),
  • a štipendiá na kancelársky nábytok (32 %).

Na druhej strane údaje ukazujú, že tieto výhody v súčasnosti dostáva len zlomok pracovníkov na diaľku:

"Zamestnanci pracujúci na diaľku vyjadrujú svoje potreby hlasno a jasne, chcú výhody priamo spojené s výdavkami na prácu z domu," povedal Peter Duris, generálny riaditeľ spoločnosti Kickresume. "Náš prieskum ukazuje, že zamestnávatelia musia prehodnotiť ponuku svojich benefitov a viac sa zamerať na potreby svojich zamestnancov pri prechode na prácu na diaľku."

Túžba po 4-dňovom pracovnom týždni

Pozoruhodné je, že značná časť respondentov vyjadrila túžbu po štvordňovom pracovnom týždni, čo je benefit, ktorý v súčasnosti využíva len 8 % pracovníkov na diaľku.

"Naše zistenia osvetľujú rastúcu popularitu 4-dňového pracovného týždňa medzi pracovníkmi na diaľku. To zdôrazňuje význam flexibility a rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom v podmienkach práce na diaľku," povedal Peter Duris, generálny riaditeľ spoločnosti Kickresume.

Preklenutie medzery na prilákanie najlepších talentov

Správa zdôrazňuje, že vzhľadom na to, že väčšina pracovníkov na diaľku zarába rovnaký plat ako ich kolegovia v kancelárii, zamestnávatelia môžu ušetriť na režijných nákladoch spojených s prácou v kancelárii.

Aby však spoločnosti mohli tieto výhody využiť, musia zosúladiť svoje balíky výhod s prianiami pracovníkov na diaľku.

"Je jasné, že okrem 4-dňového pracovného týždňa sú všetky výhody, ktoré si vzdialení pracovníci želajú, výhodami, ktoré zamestnanci dostávajú v kancelárii, aby mohli vykonávať svoju prácu," dodal Duris. "Zamestnávatelia by sa mali snažiť vytvoriť rovnaké pracovné prostredie pre všetkých zamestnancov a uznať hodnotu, ktorú vzdialení pracovníci prinášajú organizácii. Investícia do potrebných nástrojov pre ich pracovné miesta vrátane vysokorýchlostného internetu a ergonomického nábytku môže byť naozaj jednoduchým a účinným spôsobom, ako preukázať záväzok voči svojim vzdialeným zamestnancom."

Ak chcete získať hlbší pohľad na zistenia správy, stiahnite si celú správu Beyond Remote Work na adrese www.kickresume.com/remote-work-survey-report/ alebo nás kontaktujte.

O spoločnosti Kickresume

Kickresume je populárne kariérne centrum s umelou inteligenciou, ktoré ponúka širokú škálu nástrojov a zdrojov s umelou inteligenciou pre uchádzačov o zamestnanie aj zamestnávateľov. S viac ako 2 500 000 používateľmi na celom svete sa Kickresume snaží pomáhať ľuďom získať ich vysnívanú prácu poskytovaním inovatívnych a používateľsky prívetivých riešení a tiež zdieľaním svojich odborných znalostí o stratégiách hľadania práce.