Nová správa spoločnosti Kickresume odhaľuje pozitívnu koreláciu medzi senioritou a spokojnosťou s prácou medzi pracovníkmi na diaľku.

Práca na diaľku sa stala novou normou pre mnohých odborníkov na celom svete a nedávna štúdia spoločnosti Kickresume, popredného kariérneho centra pre umelú inteligenciu, poskytuje nový pohľad na dynamiku pracovnej spokojnosti v rámci vzdialených pracovných prostredí. Správa Za hranicami práce na diaľku zistila, že spokojnosť s prácou má u pracovníkov na diaľku tendenciu stúpať so senioritou, osvetľuje faktory, ktoré prispievajú k tomuto javu, a ponúka tipy na zvýšenie spokojnosti u mladších pracovníkov.

Seniorita vs. pracovná spokojnosť: Zaujímavá korelácia

V komplexnej správe sa zistilo, že 97 % pracovníkov na diaľku je spokojnejších, keď pracujú z domu. V členení na 63 % je "úplne spokojných" a 34 % je "trochu spokojnejších". Naopak, iba 3 % respondentov nezaznamenali nárast šťastia. To jasne ilustruje obrovskú popularitu modelu práce na diaľku.

Výrazným poznatkom zo správy je, že spokojnosť s prácou na diaľku zrejme rastie so služobným vekom. V ostrom kontraste s 0 % mierou nespokojnosti medzi vedúcimi pracovníkmi sa zistilo, že najvyššiu mieru nespokojnosti majú stážisti, a to 9 %.

seniority vs happiness with remote work

To naznačuje, že hoci je práca na diaľku vo všeobecnosti vnímaná veľmi pozitívne, mladší zamestnanci môžu potrebovať ďalšiu podporu, aby boli maximálne spokojní a produktívni.

"Stážisti sa môžu cítiť viac odpojení a izolovaní v prostredí práce na diaľku vzhľadom na ich obmedzené skúsenosti a potrebu vedenia, čo môže prispieť k vyššej miere nespokojnosti," komentoval Peter Duris, generálny riaditeľ spoločnosti Kickresume. "Na druhej strane, vedúci a výkonní zamestnanci majú zvyčajne väčšiu kontrolu nad svojím rozvrhom, čo im umožňuje optimalizovať prácu na diaľku a využívať jej výhody."

Práca na diaľku: V tomto prípade ide o spektrum emócií.

Štúdia spoločnosti Kickresume sa venuje aj podrobnejším detailom toho, čo robí prácu na diaľku pre zamestnancov atraktívnou, a poukazuje na potenciálne problémy. Flexibilita (62 %) a lepšia rovnováha medzi pracovným a súkromným životom (59 %) boli hlavnými dôvodmi, prečo pracovníci oceňujú prácu na diaľku, pričom medzi ďalšie výhody patria finančné úspory a možnosť pracovať odkiaľkoľvek.

Práca na diaľku však nie je bez problémov. Nedostatok socializácie (47 %) sa ukázal ako hlavný problém, pričom zamestnanci ako významné prekážky uvádzali aj prepracovanosť, zvýšený počet stretnutí a rozptyľovanie doma.

Peter Duris, generálny riaditeľ spoločnosti Kickresume, upresňuje: "Je zrejmé, že práca na diaľku je obohacujúca, ale niekedy môže byť aj náročná. Ako vedúci pracovníci sa musíme snažiť optimalizovať výhody a minimalizovať prekážky, aby sme udržali vysokú úroveň spokojnosti s prácou, najmä pre našich mladších zamestnancov."

Odstraňovanie rozdielov v spokojnosti: Rady pre zamestnávateľov

Vzhľadom na jasnú koreláciu medzi pracovnou spokojnosťou a senioritou pri práci na diaľku správa nabáda zamestnávateľov, aby zaviedli zmeny určené špeciálne pre juniorských zamestnancov.

Medzi realizovateľné tipy od spoločnosti Kickresume, ktoré zamestnávateľom pomôžu zvýšiť spokojnosť mladších zamestnancov, patria:

• Mentorské programy: Spárujte mladších zamestnancov so skúsenými kolegami, ktorí im poskytnú poradenstvo a podporu.
  • Pravidelné kontrolné návštevy: Uskutočňujte týždenné alebo dvojtýždňové individuálne kontroly s mladšími zamestnancami s cieľom usmerniť ich, odpovedať na otázky a okamžite riešiť problémy.
  • Jasnosť a usmernenie: Jasne definujte úlohy, zodpovednosti a očakávania, aby ste predišli zmätku a prepracovaniu.
  • Príležitosti na školenie: Zabezpečte virtuálne stretnutia na zlepšenie ich zručností a vedomostí.
  • Virtuálne spoločenské príležitosti: Podporte pocit komunity organizovaním virtuálnych spoločenských podujatí, ako sú tímové šťastné hodiny alebo online herné večery.
  • Wellness programy: Zavádzajte wellness programy a podporu duševného zdravia, aby ste zamestnancom pomohli zvládať stres a udržiavať zdravú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

Ak chcete získať podrobnejší prehľad o zisteniach správy, stiahnite si celú správu Beyond Remote Work na adrese www.kickresume.com/remote-work-survey-report/ alebo nás kontaktujte.

O spoločnosti Kickresume

Kickresume je populárne kariérne centrum AI, ktoré ponúka širokú škálu nástrojov a zdrojov AI pre uchádzačov o zamestnanie aj zamestnávateľov. S viac ako 2 500 000 používateľmi na celom svete sa Kickresume snaží pomáhať ľuďom získať ich vysnívanú prácu poskytovaním inovatívnych a používateľsky prívetivých riešení a tiež zdieľaním svojich odborných znalostí o stratégiách hľadania práce.